Българският лекарски съюз (БЛС) не е срещу увеличаването на заплатите

...
Българският лекарски съюз (БЛС) не е срещу увеличаването на заплатите
Коментари Харесай

БЛС: Времето за протести не е сега, а когато се гласуват бюджетите

Българският лекарски съюз (БЛС) не е против увеличението на заплатите на здравните служащи, само че не поддържа митингите им, защото възнагражденията са ниски в целия бранш. Времето за митинги не е в този момент, а когато се гласоподават бюджетите на здравното министерство и на Здравната каса. Това съобщи през днешния ден при визитата си в Добрич ръководителят на БЛС Иван Маджаров.

Проблемът със заплащането на здравните служащи в България е огромен и той се задълбочава, само че решаването му не може да стане посредством митинги, безапелационен е той.

„ Протестите, когато се отнасят до възнаграждение в лечебни заведения, би трябвало да са под прозорците на шефа. Няма по какъв начин да рекетираш всичките си сътрудници с това, че ще спреш да работиш пет дни и да очакваш, че заплатата ти в края на месеца ще бъде по-голяма “.

Председателят на БЛС се разгласи против годишното повишаване на разноските за медикаменти за сметка на други браншове в опазването на здравето:

„ Трябва да се постави спирачка пред годишното разгръщане на разноските за медикаменти, с цел да можем да осигурим средства за почтено възнаграждение на тези, които работят в България, които към момента са тук “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР