Българският кораб в Мариупол е защитен, защото е с висок

...
Българският кораб в Мариупол е защитен, защото е с висок
Коментари Харесай

Какви са възможностите за извеждане на моряците ни в Мариупол?

Българският транспортен съд в Мариупол е предпазен, тъй като е с висок ръб. Това съобщи кап. Христо Папукчиев в студиото на Нова телевизия по тематиката за блокирания транспортен съд с български моряци в Мариупол.

Според Илия Налбантов някоя от воюващите страни е застанала към кораба и стрелбата се е случила в региона: “Да се качиш на кораба е акт на пиратство, тъй като той е непозната територия ”.

По думите на Папукчиев никой няма интерес да държи моряците и кораба в Мариупол: “В такава конюнктура има всевъзможни детайли, които нямат има вяра, а единствено престъпно схващане, което ги насочва към места, на които могат да заграбват. На кораба има гориво, което е недостиг в региона ”. Според него такива проведени групи има на всички места и те даже се показват като представителите на управляващите на други страни.

“На моряците им беше дадена опция да се изтеглят от кораба. Само един пожела, а останалите останаха ”, сподели Налбантов. Като вероятен претекст са оставането им Папукчиев уточни обстоятелството, че корабът е най-безопасното място.

“Едното е частна компания, а другото е устрема на страната да помогне. Капитанът е този, който е взел решението дружно с екипажа. Държавата прави каквото може да избави българските жители. Ако страната прави нещо, нормално не се оглася. Премиерът не трябваше да огласява, направил го е за PR ”, изясни Налбантов.

Папукчиев предложи да избавителната акция да обезпечи на моряците първо храна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР