Българският кораб Рожен, който се намираше в израелското пристанище Ашдод,

...
Българският кораб Рожен, който се намираше в израелското пристанище Ашдод,
Коментари Харесай

Рожен, който беше блокиран в Израел, акостира във Варна

Българският транспортен съд „ Рожен ", който се намираше в израелското пристанище Ашдод, наоколо до бойните дейности, пристигна във Варна.

Корабът отплава от израелското пристанище Ашдод в края на октомври. Преди това след съществени премеждия четирима български моряци, които бяха блокирани на плавателния съд, се завърнаха у нас на 17-ти октомври.

„ На 7 октомври, към 6:30 ч. сутринта видяхме първия черен пушек от Газа. Наложи се един път и да се местим, откакто бомба избухна на 200 метра от нас ”, показа помощник-капитанът Стойчо Ангелов минути след завръщането си вкъщи. Той сподели още, че на борда на плавателния съд са останали общо 17 души - 12 българи и петима украинци.

Корабът " Рожен " трябваше да отплава още началото на предишния месец, само че разтоварването се е забавило заради неприятните метеорологични условия.Само преди година същият транспортен съд престоя близо половин година в украинското пристанище Черногорск още веднъж във време на война. От екипажа в този момент изживяват това за повторно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР