Българският кораб Рожен, който се намира в израелското пристанище Ашдод

...
Българският кораб Рожен, който се намира в израелското пристанище Ашдод
Коментари Харесай

Българският кораб „Рожен” ще напусне Израел след седмица

Българският транспортен съд " Рожен ", който се намира в израелското пристанище Ашдод и е наоколо до бойните дейности, ще напусне рисковата акватория най-рано след седмица.В непосредствена непосредственост се водят бомбардировки.

Пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Български морски флот Александър Калчев съобщи, че няма заплаха за екипажа. С медията обаче са се свързали моряци от кораба, които декларират, че не се усещат в сигурност.

Нивото на заплаха на кораба е първо, което е най-ниското, само че съгласно екипажа равнището би трябвало да е по-високо. По думите им всички останали кораби поддържат най-високото трето равнище. Моряците настояват, че никой не ги е питал дали са съгласни да работят във военна зона, а по интернационалните правила не могат да бъдат задължени. Те са обезпокоени, че корабът е претрупан със сяра.

Екипажът на кораба се състои от 14 българи и петима украинци.

Посланикът ни в Израел Славена Гергова разяснява, че моряците не са се свързали с посолството, само че е подготвена да им спомага, в случай че е належащо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР