Българският кораб "Рожен" е акостирал на пристанището в Истанбул. Плаващият

...
Българският кораб "Рожен" е акостирал на пристанището в Истанбул. Плаващият
Коментари Харесай

Българският кораб Рожен е акостирал на пристанището в Истанбул

Българският транспортен съд "Рожен " е дебаркирал на пристанището в Истанбул. Плаващият под малтийски байрак товарен транспортен съд (бълкер) е един от трите плавателни съда, които преди два дни отплаваха от Украйна.
Днес от пристанищата в Одеса, Черноморск и Южний потегли нов ескорт товарни плавателни съдове. За първи път от началото на войната в Украйна дебаркира и задграничен транспортен съд, който чака да бъде претрупан.
Късно в нощта против 7 август от турското министерство на защитата оповестиха, че плаващият под панамски байрак товарен транспортен съд "Нейви Стар " е дебаркирал в Истанбул. Той носи 33 хиляди тона царевица, натоварена на пристанището в Одеса.
Малко по-късно в Турция идва и българският бълкер "Рожен ", който прекара 6 месеца блокиран на пристанището Черноморск. Корабът ще бъде инспектиран от екип на Съвместния координационен център, след което ще бъде освободен да продължи по маршрута си към Англия. На борда на "Рожен " има 13 хиляди тона царевица.
Успешно е минало пътуването и на третия отплавал в петък транспортен съд - "Поларнет ". За първи път от началото на войната в Украйна, в страната дойде задграничен транспортен съд.
"Товарният транспортен съд "Фулмар Ес " навлезе в украински териториални води. Това е първият кораб, който идва в Украйна, с цел да бъде претрупан. Следващата ни стъпка е да осигурим опция украинските пристанища да обслужват повече от 100 кораба месечно ", заяви Александър Кубраков, министър на инфраструктурата на Украйна. По думите му тази заран сполучливо е изпратен още един ескорт.
"Вторият ескорт кораби отплава от украинските пристанища. 4 товарни кораба носят близо 170 000 тона земеделска продукция на борда си ", добави Кубраков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР