Българският картинг пилот Любослав Руйков записа втори голям успех през

...
Българският картинг пилот Любослав Руйков записа втори голям успех през
Коментари Харесай

Състезателят по картинг Любослав Руйков спечели Зимната купа на ROK

Българският картинг водач Любослав Руйков записа втори огромен триумф през новия сезон, откакто завоюва Зимната купа на ROK в своя клас Junior. Това е първото огромно съревнование на ROK за сезона и спечелилият получава право да кара на международното състезание в края на акцията. На пистата „ Саут Гарда ” в Лонато Любо се бори с още 53 водачи, като още в събота записа 4-о време в общата подготовка в клас Junior и завоюва своя хийт.

В неделните префинали Руйков записа четвърто и второ място и на финала започва четвърти. Още през цялото време на последната борба той нападна водачите пред него, съумя да поведе, по-късно противниците му го догониха, също го нападнаха, само че в последните обиколки българският водач резервира водачеството и на финала завоюва с 0.091 секунди пред поляка Антъни Косиба.

„ Планът ни за финала беше Любо да е нападателен през цялото време и от първия завой той нападна водачите пред него. Когато излезе пред противниците си в един миг те осъзнаха, че той е бърз и в случай че не престават да се борят зад него, няма да могат да го стигнат до финала. Затова те се подредиха в слипстрийм и по този начин го приближиха, нападнаха го, само че той си върна първата позиция и едвам в последната обиколка се отбраняваше ", съобщи механикът и треньор на Руйков Станислав Каваримов.

Победата в генералното класиране в клас Junior обезпечава на Руйков присъединяване на международното състезание на ROK, където се събират извънредно мощни водачи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР