Българският женски национален отбор по волейбол продължава във втората фаза

...
Българският женски национален отбор по волейбол продължава във втората фаза
Коментари Харесай

"Лъвиците" продължават напред на световното! Пребориха Канада!

Българският женски народен тим по волейбол продължава във втората фаза на международното състезание, което се организира в Япония! Момичетата на треньора Иван Петков съумяха да победят Канада с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) в последната си среща от първата група и си осигуриха още срещи на шампионата.

" Лъвиците " потеглиха нерешително в мача и позволиха противниците им да поведат още при започване на първия гейм. Това не тормози българките, които съумяваха на няколко пъти да догонят отбора на Канада и да извърнат резултата. Всъщност, водачеството се менеше постоянно до 19:19, когато " кленовите листа " съумяха да натрупат задатък и да затворят гейма в тяхна изгода.

Вторият гейм се разви по огледален метод. " Лъвиците " поведоха с 5:2 първоначално. На двете механически спирания също бяха лидерки в резултата. Момичетата от Канада изравниха за 20:20, а по-късно и при 24:24. Притиснати до стената, българките се активизираха и съумяха да изравнят резултата.

Снимка: FIVB

Това очевидно разколеба противниците, които влязоха внимателно в третата част. Още първоначално българките поведоха и не оставиха късмет на канадките да ги настигнат. Така закономерно те поведоха след гейм, приключил 25:21.

Четвъртият гейм бе най-оспорван, като водач в него не се изяви до второто техническо спиране. Двата отбора успяваха да балансират силите на полето и да играят постоянно при еднакъв резултат. След 16-ата точка обаче " лъвиците " подеха самодейността и усилиха преднината си. Със успокоение в играта те съумяха да запазят преимуществото си до края, с цел да извоюват втора победа в групата.

С двата си триумфа и трите провали, България заема четвърто място в класирането в групата, което дава право на присъединяване в идната фаза. След изиграването на всички мачове за деня ще станат ясни идващите противници на " лъвиците ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР