Българският женски национален отбор имаше страхотен ден. Нашите изпълниха най-важната

...
Българският женски национален отбор имаше страхотен ден. Нашите изпълниха най-важната
Коментари Харесай

Волейболистките ни запазиха шансове за оставане в Лигата на нациите

Българският женски народен тим имаше страховит ден. Нашите извършиха най-важната задача - да победят Южна Корея в Сувон, и да запазят огромни шансове за оставане в Лигата на нациите.

Воденият от Лоренцо Мичели отбор получи предстоящ бонус - Хърватия падна от Канада. Така след 3:1 (25:22, 25:18, 24:26, 25:15) не сме в рисковата зона за изпадане.
 Волейболистките ни позволиха нова загуба
Волейболистките ни позволиха нова загуба

" Лъвиците " отстъпиха пред Китай с 1:3

Първият гейм не стартира добре за България. Нашите бързо изостанаха в резултата с 1:4. Все отново не оставихме корейките дълго да се радват на задатък. Първото тъждество пристигна при 8:8. Българките съумяха да поведат чак при 15:14, само че това беше превратната точка. Домакините съумяха да ни държат изкъсо, само че не и да извърнат. България затвори частта при 25:22.

Вторият гейм потегли доста по-добре и този път задатъкът беше за нас първоначално. Стигнахме до 8:5, само че тогава нещо в играта ни се счупи. Южна Корея направи четири следващи точки и за първи път в частта излезе напред. Двубоят продължи точка за точка, а при 16:16 нашите взеха всичко в свои ръце. Започнаха да нападат съвършено, а отбраната работеше на равнище. Спечелихме частта с 25:18.

Третият гейм стартира под българска дикторка и преднина с 4:2. Но позволихме на Южна Корея да направи четири следващи точки и да изостанем с 4:6. Тогава още веднъж " натиснахме педала " и обърнахме до 7:6. България отново позволи разпределяне и закъснение при 10:14. Нашите обаче се съвзеха и равенството пристигна при 17:17. Тогава и възстановихме преднината си след топка в навън на Южна Корея.

За страдание в края на гейма нещата не вървяха добре. Домакините поведоха с 23:21 и ни сложиха в сложна обстановка. Българките обаче демонстрираха темперамент и класа, с която освен изравнихме, само че и стигнахме до мачбол. При първия Южна Корея съумя да се оправи - 24:24. Тогава неточност в посрещането докара до геймбол за домакините, който беше и извоюван - 24:26.

Четвъртият гейм стартира инфарктно. Нито един от двата противника не можеше да вземе преднина. Нашите направиха първия пробив, повеждайки с 15:11. В този миг никой не можеше да спре стремежа на българките Затворихме мача при 25:15.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР