Българският институт за правни инициативи изпрати до Временната комисия за

...
Българският институт за правни инициативи изпрати до Временната комисия за
Коментари Харесай

БИПИ прави предложение за промяна в правилника на дейността в НС

Българският институт за правни начинания изпрати до Временната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на 49-ото Народно заседание своите оферти за промени, оповестиха от института.

Те пишат, че по Конституция депутатите са освен директен изразител на суверенитета на народа посредством предоставената им законодателна самодейност, само че и имат решаваща роля за ефикасното разделяне и взаимно въздържане на трите управляващи в страната.

" Най-важният инструмент за това са пълномощията на Народното събрание, независимо или на квотен принцип с други институции, да избира и назначава административни ръководители на структури от изпълнителната и правосъдната власт ", пишат те и разясняват, че предходната седмица са изпратили намерено писмо, в което са показали, че все още с изминал мандат работят 17 основни за държавното ръководство институции.

" Повече от всеки път е належащо обединяване и слагане държавния  интерес преди всичко и загърбване на партийните сметки. С писмото си призоваваме народните представители в незабавен порядък да подхващат неотложните дейности за осъществяване на процедури по желание за попълване на състава на органите с изминал мандат или такива с повърхностен състав ", пишат още от Българския институт за правни начинания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР