Българският игрален филм Немилосърдната красавица за три месеца фестивален живот

...
Българският игрален филм Немилосърдната красавица за три месеца фестивален живот
Коментари Харесай

Български филм за три месеца има 47 участия във фестивали по целия свят и 40 награди

Българският игрален филм " Немилосърдната хубавица " за три месеца фестивален живот към този момент има 47 участия във фестивали по целия свят и 40 присъдени награди, описват от Ergana Films Production.

По думите им филмът е увлекателно, прочувствено динамично и високохудожествено историческо кино, с голям брой препратки към безконечни тематики, изключително настоящи в наше време.

" la belle dame sans merci " е основан с откровено удивление и поклонение пред великата френска просвета и за нашия екип е изключително скъпо, когато получаваме схващане и самопризнание от Франция ", споделя режисьорът Николай Богомилов.

Той споделя писмо, получено през вчерашния ден от Paris Awards Film Festival: " Уважаеми Николай, позволете ми да Ви поздравя за блестящата победа! Вашето умеене и храброст да въплътите концепциите си на екрана са просто невероятни и вдъхновяващи. Вие прелестно успяхте да предадете страстите и да ни въвлечете във Вашия свят. Победа Ви на филмовия фестивал е удостоверение за това, че сте същински занаятчия на своето изкуство. Нека това бъде първата стъпка в кариерата Ви към неограничени нови висоти и Ви донесе доста нови благоприятни условия за творчество. Искрено Ви поздравяваме за това блестящо достижение. Желаем Ви безпределно ентусиазъм, забавни планове и още по-големи креативен триумфи! Нека Вашето изкуство продължава да радва и въодушевява всички нас ".

" Немилосърдната хубавица " е откровен и почтен роман за цената, която заплаща всеки създател, за своето творчество. За силата да запазиш религия, чест и достолепие без значение какъв брой огромно е изкушението, тласкащо те към аморален избор ", показва рецензията.

Сценарият е на Николай Богомилов и Винсент Молли, оператор е Емил Топузов. Музиката е на Гия Канчели, Йоханес Брамс, Йохан Себастиан Бах, Янис Ксенакис. Участват Винсент Моли, Баярма Баярма, Нели Дренска, Адриана Димова.

Сюжетът се развива в средновековна Франция. Главният воин е студент, друг от другите с това, че написа лирика и е доста набожен. Заедно с група другари, нахлуват и громят публичната баня като място на порока. През нощта мъжът е атакуван, убива един от нападателите си и се постанова да избяга. Озовава се в приказно кралство, където кралицата се влюбва в него. Двамата беседват за любовта си - от време на време вместо кралицата, поетът вижда гибелта в облика на ориенталска хубавица. Кралицата умира и поетът остава в трагична самотност...

Филмът скоро потегля и по кината в България, допълват продуцентите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР