Българският генофонд е страшно увреден. Всеки, който е по-интелигентен и

...
Българският генофонд е страшно увреден. Всеки, който е по-интелигентен и
Коментари Харесай

Акад. Петър Иванов пред Lupa.bg: Българският генофонд е необратимо увреден

Българският генофонд е ужасно повреден. Всеки, който е по-интелигентен и с по-добри умствени качества, е напуснал страната. У нас остават хората със слаба продуктивност, мързеливите и възрастните. Затова Бълагрия си отива. От 17 до 21 индивида на час понижаваме. Това разкри пред Lupa.bg шефът на Демографския институт при Българската академия за просвета и изкуства акад. Петър Иванов.

Ученият е редактор на забраняваната по времето на комунизма „ Антропология на българите ” от Стефан Ватев. Книгата е издадена през 1937 година Авторът е бил преследван за това, че е бил почитател на италианския доктор и криминолог Чезаре Ломброзо. Той е прочут с двата си труда „ Криминална антропология “, и „ Жената – престъпничка и продажница “. Италианският доктор е изследвал 113 пандизчии. Установил е, че общото сред тях са разперените уши, квадратната и издадена напред брада. На този генотип дават отговор огромна част от актуалните политици.



По отношение на антропологията на българина Стефан Ватев разграничава няколко групи - тракийска, мизийска, одринска, македонска, подбалканска и софийска. Търновската група са с по-широко лице, с по-малки очи, с умерено издадени скули, рядко са руси и с по-нисък растеж. Тракийската - са с продължен череп, с висок растеж и руси коси. Шопите са със закръглени глави, приблизително издадени скули, високи са, мургавите са необичайност, множеството са руси. Охридската група са със междинен растеж и са тъмнокожи. Подбалканска група – с обла глава, висок растеж и са руси.

Според акад. Петър Иванов хората с кафява коса и мургав цвят на кожата са се нараснали с 10%. Синеоките и русокосите фрапантно са намалели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР