Българският футболист Димитър Бербатов, който през кариерата си защитаваше цветовете

...
Българският футболист Димитър Бербатов, който през кариерата си защитаваше цветовете
Коментари Харесай

Поставиха Бербатов сред най-добрите нападатели в историята на Висшата лига

Българският футболист Димитър Бербатов, който през кариерата си защитаваше цветовете на британските Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм попадна в топ 30 на най-хубавите нападатели в историята на Висшата лига в ранглиста, направена от списание FourFourTwo. На него му е отредена 20-ата позиция.

“Въпреки че взе участие във финала на Шампионската лига през 2002 година с Байер Леверкузен, почитателите на Тотнъм не бяха сигурни с какво ще се снабдят, когато техният клуб притегли българина през лятото на 2006 година Но на Берба не му лиши доста време да придобие паметен статут с неговия нехаен, само че ефикасен жанр на игра, трансформирайки “белите” в един от британските отбори, които би трябвало да се следят (без да загатваме и в носители на Купата на Лигата). Манчестър Юнайтед скоро го отмъкна за 30 млн. паунда и след слаб старт Бербатов още веднъж заигра добре. Особено през сезон 2010/11, когато означи рекордните за него 20 гола и завоюва купата.

Беше позагубил малко от скоростта си по време на двата си сезона във Фулъм, само че това направи неговия валс по терена още по-впечатляващ. В епоха, където скоростта и физиката бяха считани за съвсем наложителни за всеки топ нападател, леката разходка на Берба беше нужното разграничение от рутината във Висшата лига”, написа за родния състезател списанието.
RANKED! The 30 best strikers in Premier League history

After much arguing at FFT Towers...

https://t.co/t3Bsfh7lVy pic.twitter.com/175Evpb95g
— FourFourTwo (@FourFourTwo) November 30, 2018 На първо място в класацията е подложен Тиери Анри, а топ 5 допълват Алън Шиърър, Ерик Кантона, нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро и някогашният съотборник на Бербатов Уейн Рууни. Зад някогашният български национал остават играчи като Емануел Адебайор, Юрген Клинсман, Ромелу Лукаку, Карлос Тевес, Диего Коща и Никола Анелка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР