Туристическите пакети по Северното Черноморие това лято са поскъпнали между

...
Туристическите пакети по Северното Черноморие това лято са поскъпнали между
Коментари Харесай

Между 2000 и 7000 лв. ще струва тази година родното Черноморие за тричленно семейство

Туристическите пакети по Северното Черноморие това лято са поскъпнали сред 3 и 15 на 100 по отношение на предходната година. От сектора споделят, че това се дължи на увеличените разноски. По-голям растеж в цените на нощувките има през юли и август. Има и хотели, в които офертите се приближават до миналогодишните.

„ Просто пазарът не може да поеме по-високи цени. От началото на юни до към 20-25-ти са 43 евро на човек дневно  All inclusive. После към този момент стават 51-53 евро за юли и август. Най-трудно ни е да ценообразуваме, защото не знаем коя цена до по кое време ще бъде настояща “, разяснява Стела Деянова, която е хотелиер.

За седмична отмора по нашето Черноморие тричленно семейство ще би трябвало да заплати сред 2000 и 7000 лв., според от категорията и местоположението на хотела, показва бизнес секцията на bTV.

Има огромно многообразие. All inclusive е най-предпочитаната оферта, тъй като при нея екскурзиантът може да си пресметне тъкмо какъв брой ще му коства почивката, уточни Стоян Маринов.

Малко по-скъпа е почивката в южните ни съседки.

„ За една нощувка високия сезон, All inclusive, цената за един човек е 100 евро, там е от порядъка на 120-125, даже и 130 евро. Тоест значи, че там завишенията са по-високи “, сподели още Маринов.

„ Най-примамливи са офертите през юни. Свободни места към момента има. Цените са два пъти до три пъти по-ниски, в сравнение с през високия сезон - юли - август. Предлагат се и доста бонуси от порядъка на безвъзмездни спа услуги и безвъзмездни прехвърляния за тези, които идват самостоятелно “, споделят хотелиерите, представени от Българска национална телевизия.

Не това обаче е повода фамилията на Слава Кенет от Норвегия да провежда почивката си в България.

Страната ви е доста красива. През последните 10 години всяко лято сме тук. Цените последователно се повишаваха през годините, само че тъкмо тази го усещаме най-силно, може би тъй като норвежката крона поевтиня, сподели Кенет.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР