Българският футболен съюз ще получи помощ от УЕФА в размер

...
Българският футболен съюз ще получи помощ от УЕФА в размер
Коментари Харесай

УЕФА дава около 8 млн. лв. на БФС

Българският футболен съюз ще получи помощ от УЕФА в размер на малко повече от 8 милиона лв. поради рецесията с ковид, заяви bTV.

Европейската централа разгласи на формалния си уебсайт, че отделя 236.5 милиона евро в помощ на 55-е национални футболни федерации на Стария континент поради пандемията от COVID-19.

" Нашият спорт се изправя против невиждано предизвикателство, доведено от рецесията с COVID-19. УЕФА желае да помогне на членовете си да се оправят по метод, които сметнат за най-подходящ в характерните условия. Затова взехме решение да отпуснем по 4,3 милиона евро на всяка асоциация, които ще бъдат платени до края на този и идващия сезон ", се споделя в известието на УЕФА.

Финансирането нормално е ориентирано за покриването на настоящи разноски на обособените централи и в помощ на развиването на избрани вътрешни стратегии и развиването на характерни области във футбола на локално равнище.

Този път обаче всяка федерация ще може сама да дефинира защо да изхарчи получените средства.

Сумата е отделена от програмата на УЕФА за развиване на футбола " Хеттрик ", която бе стартирана след Евро 2004, а средствата в нея идват от приходите от провеждането на континенталните шампионати.

Преди няколко дни стана ясно, че и ФИФА също ще подкрепи спешно всичките 122 страни-членки. Световната централа ще отпусне оперативни средства за 2019 и 2020 година, а България ще получи близо един милион лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР