Българският футболен съюз подкрепи инициативата на ФИФА и на Световната

...
Българският футболен съюз подкрепи инициативата на ФИФА и на Световната
Коментари Харесай

БФС подкрепи кампания за борба с насилието над жени

Българският футболен съюз поддържа самодейността на ФИФА и на Световната здравна организация за битка с домашното принуждение и по-конкретно, насилието против дами. Кампанията, стартирала на 25 ноември (Международен ден за битка с насилието против жени), ще продължи до 10 декември (Международен ден за правата на човека).

„ Насилието в никакъв случай не е верен отговор, изключително в дома, който би трябвало да бъде безвредно място за всички и най-много за дамите и децата “, съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино. „ Уставно обвързване на ФИФА е да почита всички интернационално разпознати човешки права и да ги защищава. Във втората година от акцията #SafeHome ще създадем всичко допустимо, с цел да подчертаем главните послания през гласа на футбола “.

От своя страна генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус съобщи: „ Пандемията от COVID-19 изостри редица проблеми, свързани не просто със здравето, само че и с неравенствата, включително насилието против дами. Благодарим на ФИФА и футболните звезди от целия свят за помощта им в предварителната защита на един от най-големите пороци на актуалното ни общество “.

Според СЗО насилието против дами е голям световен проблем – по данни на организацията една от всеки три дами на възраст над 15 години, или общо към 736 милиона дами на планетата, са жертви на физическа или полова експанзия от колегата си. В последно време тревожната наклонност се е нараснала поради локдауните, свързани с пандемията от ковид.

Кампанията #SafeHome има за цел уточни дейностите, които могат да бъдат подхванати, за минимизиране на рисковете от домашно принуждение и методите, по които възможният проблем да бъде комуникиран. В интензивността се включиха 23 футболни звезди, измежду които Емануел Амунике, Алваро Арбелоа, Витор Баия, Диего Беналио, Дейвид Джеймс, Рабах Маджер, Марко Матераци, Микаел Силвестър и Абел Шавиер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР