Българският футболен съюз и конкретно президентът Борислав Михайлов получиха поредно

...
Българският футболен съюз и конкретно президентът Борислав Михайлов получиха поредно
Коментари Харесай

Боби М. пак е в играта, отново е шеф в Европа

Българският футболен съюз и съответно президентът Борислав Михайлов получиха следващо голямо самопризнание за работата си, откакто ръководителите на УЕФА избраха точно Михайлов за ръководител на Футболната комисия на европейската централа. 

Президентът на БФС ще оглавява един от най-важните комитети в структурата на УЕФА в идващите четири години, като негови заместници ще бъдат легендите на международния футбол Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.

Сред членовете на комисията личат имената на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други. По време на предходния мандат Борислав Михайлов бе заместник-председател на грузинския си сътрудник Леван Кобиашвили.

„ Това е голямо самопризнание за мен, а също и голяма отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – въпреки всичко става дума за една от основните позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин “, съобщи президентът на БФС.  

През 2011-а Борислав Михайлов стана първият българин, определен в ръководството на УЕФА, като в продължение на осем години бе част от Изпълнителния комитет на централата, а в това време бе и ръководител на Комисията за развиване и техническо подкрепяне и на Комисията по футзал.

От януари 2017-а пък е част от Комисията за развиването на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развиване и разпоредбите на играта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР