Българският фестивал на сливата в Троян се отменя заради въведените

...
Българският фестивал на сливата в Троян се отменя заради въведените
Коментари Харесай

Като не може фестивал на сливата, поне да направим една улица на занаятите |

Българският фестивал на сливата в Троян се анулира поради въведените от министъра на опазването на здравето нови, по-строги противоепидемични ограничения, заяви общинската администрация. Ще има обаче " улица на занаятите ".

На 25 и 26 септември на площад " Възраждане " в града и пред Националното ревю на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак локални занаятчии ще разположат своите произведения при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, прецизират оттова.

Какви противоепидемични ограничения би трябвало да се съблюдават, в случай че вместо фестивал на сливата, организираш улица на занаятите?

Със заповедта на здравния министър от 2 септември се преустановиха (поне на документ) всички всеобщи мероприятия - музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент, при които присъстващите не са проведени с избрани седящи места и входът (участието) е безграничен.

Ако обаче вместо празник на сливата, организираш улица на занаятите, нещата са по-различни – тогава мероприятието попада в точка 18 от упоменатата заповед, съгласно която всички пазари, борси, базари и изложби могат да се провеждат, в случай че се сътвори организация за еднопосочно придвижване с надзор на влизащите лице и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. с обезпечаване на отдалеченост от минимум 1,5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Досегашният опит по базари и борси сочи, че с изключение на обезпеченото еднопосочно придвижване и неособено настойчивия надзор за носенето на маски навън, други условия не се наблюдават и не се съблюдават. Едва ли някой управлява на повърхност от 8 кв. м. от пазара да има не повече от 1 човек и дистанцията сред посетителите да не се съкратява под 1,5 м. И това е доста добре известно на което и да било общинско управление.

Така една улица на занаятите може да събере същото голям брой от хора като за празник на сливата, които обаче се движат еднопосочно, въпреки и наблъскани един в различен. А и носенето на маска навън всеобщо се смята по-скоро за уплаха на уплашените, в сравнение с за противоепидемична мярка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР