Българският еврокомисар Мария Габриел спечели поредна престижна награда за лидерството

...
Българският еврокомисар Мария Габриел спечели поредна престижна награда за лидерството
Коментари Харесай

Мария Габриел с приз за подкрепа на стартъпите

Българският еврокомисар Мария Габриел завоюва поредна влиятелна премия за водачеството си в поддръжка на стартъпите и иновационните екосистеми в Европа. Призът й бе връчен в наличието на министър ръководителя на Белгия Александер Де Кро на един от най-мащабните конгреси в региона на стартъпите „Tech.eu Summit“ в Брюксел. Конференцията събира над 1800 представители на бизнеса, новатори, вложители и научни откриватели.

„ Свидетели сме на нова вълна от нововъведения в Европа. Силата ни е в новото потомство новатори, които имат потребност от нашата поддръжка. Инвестициите в тях ще предопределят бъдещето на Европа като софтуерен водач и привлекателно място за гении. Наградата ми дава сили да продължа да ги поддържам и дружно зададем европейски дневен ред, на който те са в центъра„, съобщи Мария Габриел.

Високото отличие се връчва на българския еврокомисар в подтекста на основаването на паневропейска иновационна екосистема. В нея основни са достъпът до финансиране, поддръжка за гениите, облекчение на административните процедури и законодателството, свързване на локалните екосистеми. Новата европейска иновационна стратегия ще бъде показана в приключен тип през месец юли.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР