Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе сред журито на

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе сред журито на
Коментари Харесай

Eвродепутатът Ева Майдел бе жури на тазгодишния конкурс Младежка европейска столица за 2020г.

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе измежду журито на един от най-големите юношески състезания, проведен от Европейски юношески конгрес от 2009г. насам. Отличието за 2017г., чийто сегашен победител е град Варна, тази година бе извоювано от френския град Амиен. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ За мен бе извънредно наслаждение да видя какъв брой сила и хъс вложиха претендентите, само че и ужасно предизвикателство да дам гласа си единствено за един от тях. Смятам, че и петте финалиста се оправиха на извънредно високо равнище, представяйки града си по-най положителния метод “ разяснява евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

„ Амиен победи, тъй като трансформира кандидатурата си в национална идея, сплотяваща жители от разнообразни генерации, въодушевени от млади и изобретателни хора. Именно това съревнование е мотив да бъде оголен гения и въображението на участниците, въвличайки от ден на ден хора в техните прелестни начинания “, добави още Ева Майдел.

Сред претендентите за първото място бяха Кишинев (Молдова), Клайпеда (Литва), Тимишоара (Румъния), Вилах (Австрия). Успехът на Амиен се дължи и на активизирането на разнообразни локални институции и асоциации, като да вземем за пример юношески съвет, както и на доста участници в икономическата, културната, асоциативната, спортната. Именно това е и една от задачите на самодейността на Младежка европейска столица - насърчаването на младежите да развият своите планове на локално ниво посредством общи реформаторски нови хрумвания и планове.

По думите й е значимо ентусиазмът и мотивацията на младите европейци да продължи и след приключването на състезанието, с цел да може техните амбициозни хрумвания да се трансфорат в действителни политики на локално равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР