Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за засилване на

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за засилване на
Коментари Харесай

Емил Радев призова за засилване на сътрудничеството срещу кибератаките

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев прикани за усилване на интернационалното съдействие за превъзмогване на отрицателния резултат от киберпрестъпност, хакерски атаки, електронен шпионаж. Това стана по време на спор в пленарната зала на Европейския парламент по отношение на интернационално съдействие в битката с киберпрестъпността.

Според Емил Радев идната рецесия на сигурността ще бъде подбудена от потреблението на новите технологии като оръжие против сериозната инфраструктура или даже за военни цели и ще докара до големи стопански и обществени вреди. „ Тук не приказвам само за хакерски атаки, спонсорирани от избрани страни, а за офанзиви даже от обособени човеци, притежаващи уменията да нанесат вреди “, посочи той.

Затова българският евродепутат прикани съществуващите районни начинания и ограничения, като киберцентърът на Европол, дружно с софтуерни компании, да задълбочат дебата в границите на Организация на обединените нации за основаването на интернационален кодекс за държание за страните в киберпространството, както и да координират старания в предотвратяването и следствието на хакерски атаки, в това число посредством продан на информация.

В този подтекст Емил Радев изрази вяра, че повече страни, а освен европейски, ще ратифицират Конвенцията от Будапеща за киберпрестъпленията. „ А за какво не даже да се стартира работа по спогодба на Организация на обединените нации за битка против киберпрестъпленията “, предложи евродепутатът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР