Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) бе избран за главен преговарящ

...
Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) бе избран за главен преговарящ
Коментари Харесай

Андрей Новаков оглави преговорите за кохезионната политика на ЕС след 2020 г.

Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) бе определен за основен договарящ по главния правилник за Европейските структурни и капиталови фондове след 2020г. Решението е без казус в историята на България, като част от Европейския съюз (ЕС), заради обстоятелството че за първи път българин бива определен на тази позиция. Това се случи по време на пленарната сесия на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург.

Очакваната стойност на регламента, обект на договарянията, ще надвиши 300 милиарда евро, които ще бъдат вложени в интервала 2021-2027г. Новаков ще бъде виновен за законодателното предложение на Европейската комисия (ЕК), както и на измененията в разпоредбите, касаещи бюджетите на страните членки, действието, допустимите бенефициенти и изискванията за финансиране на планове в Европейски Съюз и в страната.

В процеса по правене и приемане на регламента за еврофондовете, той ще работи дружно с немския евродепутат Констанце Крел. Предвидено е Европейска комисия да изпрати плана на правилник до Екологичен потенциал в края на май, а преговорният развой да трае минимум една година. Новите условия ще влязат в действие на 1 януари 2021 година, като те ще се ползват за всички страни членки, райони и общини - бенефициенти на евросредства.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР