Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай

...
Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай
Коментари Харесай

Румен Радев и Кирил Петков поздравиха Еманюел Макрон за победата

Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република.
В приветствения си адрес Румен Радев показва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Еманюел Макрон в миг, когато Европа и светът са изправени пред нови провокации.
„ България високо цени обичайно положителните връзки на другарство и съдействие с Френската република, учредени на споделените ни полезности, отличното взаимоотношение в границите на Европейския съюз и НАТО и общите ни желания за построяването на единна, мощна и солидарна Европа “, акцентира българският президент.
Румен Радев показва убеденост, че в интервал на световни провокации България и Франция ще продължат да работят дружно за отбрана на универсалните човешки права и за обезпечаване на несъмнено и перспективно бъдеще за жителите на двете страни.
Премиерът Кирил Петков също поздрави Еманюел Макрон за успеха.
В Twitter българският министър-председател написа, че се надява двамата да продължат работа дружно в една по-обединена и по-силна Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР