Българският боксьор в сряда, когато се изправи срещу 3-кратния световен

...
Българският боксьор в сряда, когато се изправи срещу 3-кратния световен
Коментари Харесай

Радо Росенов: Мачовете със Софиан са безценен опит за мен

Българският боксьор в сряда, когато се изправи против 3-кратния международен първенец и олимпийски сребърен медалист Софиан Умиа.

Двамата боксираха в 6-рундов мач в центъра на френската столица пред няколко хиляди фенове, а 19-годишният българин сподели положително равнище против един от най-силните в света при 60 и 63.5-килограмовите.

" За мен беше значимо да усетя самата атмосфера там, защото огромната ми упоритост е да вземам участие на Олимпийските игри следващата година и натам съм насочил подготовката си. Самата галавечер беше хубава. За мен това бе първи подобен мач, не бях играл 6 рунда до момента и фактически най-после се поуморих, до момента в който противникът ми е извънредно умел, 3-кратен международен първенец, олимпийски медалист, играл е и в такива срещи преди този момент и си пролича в края на мача. Отново се обади и казусът с ръката, тъй че взех решение и да не пожертвам ненужно. За мен е значимо, че натрупвам опит на такова равнище, скъп освен това. Срещу най-силния боксьор в тази категория сега. Показах добра игра и в първите три рунда считам, че бях по-добър и резултатите в картите на съдиите сочат в тази посока ", показа усещанията си Росенов.



Той и Умиа се срещнаха и на финала за Европейската купа в Будва предходната седмица, като българинът призна, че е излязъл леко " вцепенен " в дуела против французина.

" Това бе още една стъпка напред в развиването ми. Направих доста добър шампионат, на финала обаче излязох малко вцепенен против Софиан, тогава за пръв път се изправих против него. Във втория рунд се отпуснах и заиграх по-добре, изравних играта, само че той е доста умел и завоюва. Но от видяното в този мач, по-късно демонстрирах по-добро равнище в Париж, тъй като усетих неговия жанр, променихме много неща в моя и се получи по-добре ", съобщи националът ни.

Младият български боксьор продължава подготовката на „ Дианабад “, а идната му цел е европейското състезание до 22 години, което още веднъж ще е в Будва от 10 до 20 ноември.

" Целта е златният орден. Ще отида в Будва, с цел да печеля шеста купа и втора в тази възраст, като това ще ми бъде и финален шампионат в тази категория. След това не преставам в горната, с цел да печеля квота за Игрите в Париж. Надявам се, че ще имам време да възстановя и контузиите, защото казусът с ръката ме преследва към този момент цяла година и не постоянно съм на 100 %. Но благодаря доста на треньорите – Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, с които израснах при мъжете и натрупвам нови умения, развъртвам се и ходя в вярната посока. Усещам се по-добър през тази една година и с опита, който към този момент имам, имам вяра, че ще извърша задачите си ", приключи Радослав Росенов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР