Българският боксьор Кубрат Пулев призова световния шампион Антъни Джошуа или

...
Българският боксьор Кубрат Пулев призова световния шампион Антъни Джошуа или
Коментари Харесай

Пулев: Джошуа да се бие с мен или да оваканти титлата

Българският боксьор Кубрат Пулев прикани международния първенец Антъни Джошуа или да се бие с него, или да оваканти международната купа на Международния боксов съюз (IBF). Кобрата е формален кандидат за пояса на IBF и има правото на мач с Джошуа, само че от лагера на британеца протакат и се надяват вместо това да провеждат конфликт с другия международен първенец Тайсън Фюри.

Пулев обаче посочи, че не е подготвен на нови отстъпки. “Веднъж към този момент отстъпих, когато не бях задължен, с цел да може Джошуа да се бие за повторно с Руис. Всичко това беше против разпоредбите на IBF, само че аз направих компромис. Мина към този момент една година и те постоянно намират причина да отсрочат мача и да не се бият с мен. Джошуа има две благоприятни условия – или да се бие, или да оваканти купата ”, съобщи българинът пред Би Би Си.

Първоначално боят сред Пулев и Джошуа бе уречен за 20 юни на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм ” в Лондон, само че тази дата бе отсрочена поради пандемията от COVID-19. “Не мога да схвана за какво продължаваме да отлагаме, вместо да набележим дата и да се захващаме за работа. Стига толкоз. Нямам самообладание да печеля този мач. Виждам, че хората се опасяват от мен и се пробват да се бият с различен боксьор. Това не подхожда на един същински международен първенец ”, добави Пулев.

По-рано този месец промоутърът на Джошуа Еди Хърн удостовери, че мачът с Кобрата няма по какъв начин да бъде отсрочен и ще се състои в края на тази година. “Преди задачата ни беше да организираме мача преди август, с цел да може да създадем още един през декември, само че поради нужното време за подготовка и магнитуда на събитието, Джошуа ще има единствено един мач през 2020. Надяваме се в интервала септември – декември във Англия към този момент да може да се организира бокс пред аудитория. Ако това не е по този начин, тогава ще създадем мача другаде ”, разяснява Хърн.

“Вече имахме няколко оферти от Близкия Изток, Китай и Хърватия за провеждането на багра. Искаме да създадем всичко допустимо, с цел да го организираме във Англия, само че сме наясно, че това може и да не е допустимо. Искаме Джошуа да отметне наложителната отбрана, преди да се бие за безспорен международен първенец следващата година ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР