Българският бокс отбелязва исторически пробив на Световното първенство в Ташкент.

...
Българският бокс отбелязва исторически пробив на Световното първенство в Ташкент.
Коментари Харесай

Четирима боксьори ще се бият за медали на Световното днес

Българският бокс отбелязва исторически пробив на Световното състезание в Ташкент. За пръв път от 22 години насам страната ни ще има четирима представители на четвъртфиналите на шампионат на планетата. На тази фаза през днешния ден ще боксират Ергюнал Себахтин (48 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (60 кг) и Рами Киуан (75 кг).

За последно България имаше толкоз мощно показване в Белфаст, Северна Ирландия през 2001 година. Тогава с медали се поздравиха Димитър Щилянов (сребро) и актуалният асистент треньор на националния тим Александър Александров (бронз), до момента в който Борис Георгиев и Кубрат Пулев се подредиха на пето място.

Днес програмата с родно присъединяване ще открие Хавиер Ибаниес. Той ще боксира в следобедната сесия с индиеца Хусам Мохамед. Срещата се чака да се организира към 12:45 часа. Във вечерната стратегия ни чакат още три мача с български представители. Европейският вицешампион Ергюнал Себахтин ще има късмет за реванш против Сахил Алахвердови (Грузия), който го победи на финала в Ереван предходната година. Мачът е от 16:00 часа. 5-кратният европейски отличник при подрастващите Радослав Росенов би трябвало да се изправи против първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания към 17:15 часа, а Рами Киуан ще боксира с настоящия международен първенец Йоенли Мартинес (Куба). Двубоят се чака към 18:15 часа.

Победа носи място на полуфинал и най-малко бронзово отличие. Може да наблюдавате срещите директно по Българска национална телевизия 3.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР