Българският батальон за укрепване на източния фланг на НАТО ще

...
Българският батальон за укрепване на източния фланг на НАТО ще
Коментари Харесай

Българският батальон за укрепване на източния фланг на НАТО ще бъде попълнен от съюзническите сили


Българският батальон за подсилване на източния фланг на НАТО ще бъде запълнен от съюзническите сили, стана ясно през днешния ден. А Вашингтон и Москва са подготвени да продължат разговора, макар че към този момент страните не отстъпват от главните си позиции.



Към момента няма българи, които желаят да изоставен Украйна. Това заяви Министерството на външните работи.

След поръчката от страна на държавното управление, че България ще поддържа НАТО с един батальон 1000 души за подсилване на източния фланг, едвам през днешния ден стана ясно по какъв начин ще бъде напълнен той. Премиерът обаче не посочи от коя съюзническа страна.

Днес стана ясно и че България е подготвена с проект за евакуация на своите дипломати, както и с тези на прилежаща Северна Македония, в случай че се наложи.

България желае да има собствен батальон в общите старания на НАТО да укрепи източния фланг.



„ Батальонът ще бъде български. Понеже не сме вложили през годините, има дефицити. Тези дефицити ще се попълнят от съюзнически сили “, сподели Кирил Петков - министър-председател.

Късно нощес Народното събрание изслуша и шефовете на службите за това каква е действителната опасност за страната ни.

Междувременно Министерството на външните работи заяви, че има подготвен проект за евакуация на българи от Украйна, само че за момента нищо не постанова сходни дейности.

„ Постоянно сме по отношение на посолството, с консулството. Няма проявено предпочитание за евакуация, само че проектите за евакуация са подготвени. Обсъдено е с нашите сътрудници - като опция те да обезпечат логистика при нужда “, съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска.

Опозицията в Народното събрание подлага на критика държанието на държавното управление по рецесията.

„ Вчера държавното управление се съобрази с настояванията на Русия да се изтеглят силите на НАТО “, сподели Христо Гаджев, народен представител от ГЕРБ-СДС.

Според дългогодишния чиновник в системата на защитата проф. Тодор Тагарев позицията на България е неразбираема.

" Аз чаках доста ясно и изрично позициониране на България, с доста по-ясно изтъкване на страната агресор. Тази концепция, че България ще направи една батальонна група няма нищо общо с действителността “, счита Тагарев.

Според него би било необичайно България да откаже разполагането на съюзнически войски на нейна територия.

На фона на недостига в армията България е възобновила предлагането си за защита на въздушното пространство на Северна Македония. Това сподели министърът на външните работи Теодора Генчовска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР