Българският баскетболист Александър Везенков отбеляза 15 точки за победата на

...
Българският баскетболист Александър Везенков отбеляза 15 точки за победата на
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос преодоляха съпротивата на Реал и окупираха върха в Евролигата

Българският баскетболист Александър Везенков означи 15 точки за успеха на Олимпиакос със 73:60 (19:15, 17:13, 18:16, 19:16) над водача в класирането на Евролигата Реал Мадрид в мач от 20-ия кръг на шампионата.

След днешния мач двата тима към този момент имат равни индикатори от по 13 победи и 7 загуби, колкото имат и други два гранда на европейския баскетбол - Барселона и Фенербахче.

Везенков добави към персоналната си статистика пет битки, една асистенция и два чадъра за 25:31 минути игра и приключи с най-голям коефициент на потребно деяние от всички играчи в мача - 14.

В " Двореца на мира и другарството " в Пирея Олимпиакос завоюва всяка една от четирите четвърти на мача, като на практика през цялото второ полувреме разликата сред двата тима бе двуцифрена, а най-големият задатък за Реал бе при 2:0 точки в първите секунди на мача, когато се разписа Еди Тавареш.

Много мощен дуел за домакините изигра американският гард Тома Уолкъп, който приключи с 18 точки и единствен осъществя повече от Везенков. Другият главен гард на гръцкия отбор - Костас Слукас, остана с 11 точки.

За Реал Джанан Муса и Еди Тавареш единствени минаха двуцифрената граница с по 12 точки.

Победата на Олимпиакос е втора над Реал този сезон. Двата тима се срещнаха и в третия кръг на шампионата, като баскетболистите на Йоргос Барцокас завоюваха с 89:87 в Мадрид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР