Българският ансамбъл по художествена гимнастика се завърна в София. Олимпийските

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика се завърна в София. Олимпийските
Коментари Харесай

Ансамбълът: Доказахме, че сме отбор, предстои ни бенефис

Българският отбор по художествена гимнастика се завърна в София. Олимпийските шампионки Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова не съумяха да вземат участие на Световното състезание по художествена гимнастика в Китакюшу, Япония поради контузия на Лаура Траатс. Това трябваше да бъде последното им съревнование като тим, тъй като те приключват спортната си кариера. Момичетата оповестиха, че ги чака бенефис на 16-и декември.

"От позиция на настроението в тима към този момент сме по-добре, не сме увесили нос. Ние въпреки всичко завършихме кариерата си в олимпийско злато, тъй че не бих споделила, че това е по някакъв метод неприятен край. Относно контузията - в този момент се прибирам и ще стартираме да я лекуваме. “Нямаше по какъв начин да предвидим тази обстановка. Разбрах какъв брой ме обича този тим. Аз също доста ги обичам ", съобщи през сълзи Лаура Траатс на летище София тази заран.

"Това не е първият миг, в който си споделяме, че се обичаме. В тези 5 години показахме една на друга, доказахме, че сме тим, приятелки отвън залата и каквото и да се случва, ще се поддържаме. Това няма да се промени ", добави Мадлен Радуканова.

"Разбира се, че не сме си представяли по този начин финала, само че последното ни огромно съревнование остават олимпийските игри в Токио и там получихме нашия желан край. Може би за по-добро не знаехме, че това е последното ни съревнование. Смятаме, че всичко приключи супер. В живота доста постоянно има непредвидени обстановки, както стана и в този момент, само че по-важно е по какъв начин реагираме на тях и мога да уверя всички, че сме уверени, че това беше вярното решение за това съревнование ", добави Стефани Кирякова.

"Предстои ни бенефис на 16 декември, нека всичко да е наред. Абсолютно няма никакво място за отчайване. Това не ни се беше случвало да прекратим съревнование за тези пет години, само че и това ни се случи, тъй че сме видели от всичко. Един състезател може да си тръгне от спорта, когато е получил или любовта на хората или е вдъхновявал доста хора, разплаквал и карал да се гордеят. Ние това го направихме, а също така спечелихме и най-големият златен орден в историята на българската художествена гимнастика, тъй че сме щастливи ", съобщи капитанът Симона Дянкова.

"Лаура е човек, който ще стиска зъби до последно. Никога няма да каже "Не ", няма да играем, даже е подготвена да рискува здравето си, с цел да участваме на това съревнование. Но в действителност здравето е най-важно, нямаше смисъл да поемаме този голям риск. Така че се взе безусловно най-правилното решение да прекратим присъединяване си и съм сигурна, че е за положително ", добави Дянкова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР