Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световното

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световното
Коментари Харесай

Без ансамбъла на Световното в Япония

Българският отбор по художествена гимнастика няма да взе участие на Световното състезание в Китакюшу, Япония. Грацията Лаура Траатс е получила тежка травма, поради която не може да излезе на подиума. Гимнастичката ни в действителност е получила обостряне на остаряла контузия - дискова херния, след извършените две тренировки в понеделник.
" Нашите девойки отпътуваха извънредно добре готови и с голямо предпочитание да завоюват последното си съревнование. След втората подготовка в понеделник Траатс получава доста мощна и остра болежка. Веднага е извършена консултация с лекаря на тима доктор Мариян Добрев, който е решил, че контузията е сериозна и присъединяване на тима е невероятно. Всички девойки съжаляват извънредно, щабът също, само че здравето е над всичко и това е единственото вярно решение в този миг ", оповестиха от федерацията по художествена гимнастика.
Така за олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс последното съревнование остана единствено в фантазиите. България в действителност отпада за отборната конкуренция на шампионата, който започва през днешния ден. В самостоятелното ще ни показват петата от Игрите в Токио Боряна Калейн и дебютантката Татяна Воложанина.
" Лаура имаше травмата от 2 години, не е имала проблем с това нещо, само че в този момент се е обострила доста. Д-р Добрев е решил, че гимнастичката не може да продължи поради контузията от дискова херния. Случват се такива неща. Какво да вършим, здравето на девойките е най-важно ", разгласи ръководителят на федерацията Илиана Раева.
Олимпийските шампионки от ансамбъла готвят своя бенефис на 16 декември в " Арена Армеец ", разкри още Раева. За пет години като тим девойките на Весела Димитрова и Михаела Маевска завоюваха десетки медали от Европейски и Световни шампионати, както и от Световни купи. Най-голямото отличие в кариерата им е златният олимпийски орден от Токио 2020 - първи за България в художествената гимнастика.
От федерацията разгласиха и отговор на многочислените въпроси за какво родният отбор няма запаса, която да размени контузената Лаура Траатс и да взе участие на Световно състезание в Китакюшу (Япония).
Ето формалното изказване:
" Понеже сме безусловно засипани с въпроси, а с изключение на нас въпроси летят и към делегацията ни в Япония, където на всички е задоволително тежко, мъчно и тъжно, дано ви отговорим! За да пътува резервата, тя би трябвало да играе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в едното комбиниране. На Олимпийските игри имаше условие да вземат участие САМО 5 гимнастички. Камелия пътуваше, както и Татяна, обаче те бяха с тима ДО ВЛИЗАНЕТО В ОЛИМПИЙСКОТО СЕЛО! За да може в случай че нещо се случи с някоя от главните състезателки до влизането в селото, те да влязат! След влизане в Олимпийското село промени в състава не се допускаха! До през вчерашния ден Лаура не е имала проблем да играе. Нашият щаб в никакъв случай не е мислел да извади една от олимпийските шампионки и да играе с аварийна състезателка в едното комбиниране, по тази причина и няма запаса с тях! За жал в огромния спорт има такива моменти! Случват се! Не търсете проблеми там, където не са! Обичайте и подкрепяйте девойките, дано изпратим към всички любовта и позитивната си сила и да стискаме палци Лаура бързо да се оправи, а Боряна и Танчето да играят без неточност! Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви! Нека оставим девойките на мира, заслужават го! На всички им е доста тежко! Утре сутринта Буба и Таня стартират битката, дано ги оставим да могат да се концентрират и да играят както са готови! “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР