Българските власти трябва да осигурят физическа закрила на журналистите, срещу

...
Българските власти трябва да осигурят физическа закрила на журналистите, срещу
Коментари Харесай

Репортери без граници поиска българската държава да осигури охрана на заплашваните журналисти

Българските управляващи би трябвало да обезпечат физическа протекция на публицистите, против които има закани, свързани с тяхната работа, сподели ръководителят на звеното на " Репортери без граници " за Европейски Съюз и Балканите Паулине Адес-Мевел в обява на уеб страницата на организацията за нападението над проверяващия публицист от Червен бряг Христо Гешов, заяви ”Дневник”.

Гешов беше пребит от незнаен мъж пред дома си в четвъртък, като акцентира, че свързва офанзивата с работата си.

От " Репортери без граници " осъждат нападението, като в информацията се показва, че Гешов към този момент е бил заплашван, поради изявленията си за корупция измежду управлението на града.

" Тази офанзива демонстрира методът, по който са третирани проверяващите публицисти от групи, искащи да заглушат техния глас посредством гнет ", показва Паулине Адес-Мевел.

В обявата за нападението на Христо Гешов се показва, че офанзивите против публицисти в България ескалират в последните месеци, в които страната е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

В последните 10 години България се срутва от 36-то на 111-то място измежду 180 страни във връзка с свободата на медиите, приключва обявата на уеб страницата на " Репортери без граница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР