Българските власти са сезирали председателя на Европейския парламент Давид Сасоли

...
Българските власти са сезирали председателя на Европейския парламент Давид Сасоли
Коментари Харесай

ЕБългарските власти искат евродепутатския имунитет на Елена Йончева

Българските управляващи са сезирали ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли с искане да бъде свален имунитетът на евродепутатката от групата на европейските социалисти и демократи Елена Йончева. Това заяви самият Сасоли при откриването на пленарната сесия в Страсбург в понеделник.

Целта е против Йончева да бъде формирано наказателно произвеждане от страна на профилираната прокуратура. Искането е показано пред правната комисия на Европарламента, посочи Сасоли, представен от БНР.

В България против Йончева има формирано досъдебно произвеждане за пране на пари. Става дума за нейна компания, обвързвана с финансиране от КТБ. Бившата журналистка счита обвиняванията за бандитска препирня с нея.

Главният прокурор Сотир Цацаров е заявявал неколкократно, че ще желае свалянето на имунитета ѝ от Екологичен потенциал. Самата Йончева съобщи пред " Хоризонт “, че сама ще се откаже от него.

Очаква се да се съберат координаторите на отрасловата комисия, като с този въпрос не могат да се занимават българи и, в тази ситуация, депутати от групата на социалистите и демократите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР