Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на Подворието

...
Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на Подворието
Коментари Харесай

България експулсира руски свещеници

Българските управляващи експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на Подворието на Руската православна черква в София, заяви ТАСС. В известие на съветското посолство у нас се споделя, че се експулсират още двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".
Архимандрит Васиан (Змеев) е назначен за настоятел на Подворието на Руската православна черква в София на 7 март 2018 година
Според посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова свещениците от Руската православна черква са били извикани в миграционната работа, където им е било казано, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната незабавно.
" Това е невиждано събитие, църквата е отделена от страната и е неразбираемо по какъв начин духовници могат да заплашват националната сигурност ", добави посланикът. Тя е на мнение, че българските управляващи са подхванали груби, фрапантни дейности.
" Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православна черква и да озлоби съветския и българския народ един против различен ", написа още на страницата на съветското посолство.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР