Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието

...
Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието
Коментари Харесай

България експулсира предстоятеля на Руската църква в София

Българските управляващи експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна черква в София и двама чиновници на светата обител. Това заяви ТАСС, базирайки се на информация на съветското посолство у нас.

" Българските управляващи смятат отец Васиан за опасност за националната сигурност ", показват съветските дипломати.

От съветското посолство в България излязоха с остра позиция по проблема. Ето какво гласи тя:

" На 21 септември българските управляващи започнаха груби, фрапантни дейности за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ". Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен.
Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква. Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна ".

Преди дни стана ясно, че Васиан Змеев, дружно с трима съветски дипломати, са били изгонени от управляващите в Северна Македония поради данни, че са съветски шпиони, припомня БГНЕС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР