Българските туристи спасиха летният сезон по нашето Черноморие. Благодарение на

...
Българските туристи спасиха летният сезон по нашето Черноморие. Благодарение на
Коментари Харесай

Бг туристите спасиха сезона по Черноморието и много хотели от фалит

Българските туристи избавиха летният сезон по нашето Черноморие. Благодарение на тях част от хотелите в Слънчев бряг не оповестиха банкрути, а вилите за посетители съумяха да запълнят потенциала на 100%, оповестява Българска национална телевизия.

На фона на пандемията от ковид от туроператорския отрасъл въпреки всичко са удовлетворени от сезон 2020. Невъзможността да се пътува в чужбина и ограничаването в гръцките курорти привлякоха най-много българските и румънските туристи. 

Средностатистическият български екскурзиант посещаваше дребни фамилни курорти, жилища и частни вили, на които през август запълняемостта им бе на 100%, а доста от огромните хотели даже не отвориха порти през този сезон, оповестиха от районната туристи ческа камара.

Хотелите в Слънчев бряг, които главно разчитат на поток от туристи от Англия, Израел и Русия, признават, че през първите месеци са работили на загуба. 

Около 80% е спада за всички задгранични пазари.

В съпоставяне с предходната година загубите са към 60-70%, сподели ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

В същото време множеството хотели в Поморие са работили на цялостен потенциал, само че и там сезонът е стартират едвам в средата на юли. 

На 10 октомври е плануван последният под наем полет. Според данни на районната туристи ческа камара в Бургас с 80% по-малко са чартърите за август спрямо предходната година. 

Туроператори регистрират, че единствено 20% от анулираните резервации през този летен сезон са трансферирани за идната година. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР