Българските тимове Лудогорец и ЦСКА-София попаднаха в престижна класация на

...
Българските тимове Лудогорец и ЦСКА-София попаднаха в престижна класация на
Коментари Харесай

Лудогорец и ЦСКА-София в престижна класация на най-добрите подавачи

Българските отбори Лудогорец и ЦСКА-София попаднаха в влиятелна ранглиста на футболната обсерватория CIES. Специално изследване измежду 31 европейски шампионати демонстрира, че двата родни тима са измежду 100-те най-хубави подавачи на Стария континент.

Лудогорец се намира на 31-ото място в тази ранглиста дружно с съветския ЦСКА (Москва). Шампионът на България има индикатори от 487 точни паса приблизително на мач в шампионата, като процентът сполучливи подавания е 85,5, или 15,2 точни паса за една минута притежаване на топката.

ЦСКА-София пък се намира на 66-ата позиция във въпросното класиране, като дели това място с италианския Фиорентина, австрийския Залцбург и полския Легия (Варшава). “Червените” имат 448 точни подавания на мач, процентът на акуратните пасове е 83,8, а за минута те вършат приблизително 14,3 точни подавания между тях.

Лидер в тази ранглиста е британският Манчестър Сити. “Гражданите” имат приблизително 685 точни паса на мач. Второто място е за Наполи с 665 сполучливи подавания, а трети е Пари Сен Жермен с 622 точни паса.




Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР