Българските тенисисти научиха съперниците си в първия кръг на основните

...
Българските тенисисти научиха съперниците си в първия кръг на основните
Коментари Харесай

Рекорден брой българи започват участие при юношите и девойките в Мелбърн

Българските тенисисти научиха противниците си в първия кръг на главните схеми при юношите и девойките на " Аустрелиън оупън ". Тази година страната ни взе участие с рекорден брой състезатели при подрастващите - седем.

Надпреварата стартира на 20 януари и продължава седмица.

При юношите ще бъдем показани от Александър Василев, Иван Иванов и Анас Маздрашки. При девойките в главната скица ще играят Ива Иванова, Елизара Янева, Росица Денчева и Йоана Константинова.

Василев ще играе против №4 в схемата Реи Сакамото от Япония.

Иван Иванов започва против Енцо де Фрейтас от Бразилия.

Квалификантът Анас Маздрашки ще мери сили с различен тенисист, минал през пресявките - Андреа де Марки от Италия.

Поставената под №16 при девойките Ива Иванова излиза против Лаура Брункел от Дания.

Елизара Янева ще спори против Джой де Зеув от Нидерландия.

А Росица Денчева - против Кейт Фейки от Съединени американски щати.

Съперничка на Йоана Константинова е Емили Сарц-Лунде от Норвегия.

Треньор на родните гении за шампионатите в Австралия от страна на БФТ е Серафим Грозев.
 Иван Иванов с Андрей Рубльов. Снимка БФ тенисИван Иванов тренира с Андрей Рубльов 
Иван Иванов направи подготовка с петия в международната класация Андрей Рубльов. След това Иванов изгледа от ложата на Рубльов успеха му над Кристофър Юбенкс. А през днешния ден руснакът мина изненадващо елементарно през американеца Себастиан Корда - 6:2, 7:6(6), 6:4 за тъкмо 2 часа.

За Рубльов следва по-сериозно затруднение - Алекс де Минор.
Шампионът на " София оупън " излиза против Новак Джокович на осминафинал
Адриан Манарино се класира едвам за повторно в кариерата си осминафинал на Откритото състезание на Австралия.

35-годишният французин, който през последните 12 месеца се радва на най-хубавите резултати в цялата си кариера, в профил американеца Бен Шелтън след 7:6(4), 1:6, 6:7(2), 6:3, 6:4. Мачът продължи 4 часа и 51 минути, а за Манарино, който в края на предходната година завоюва шампионата в София, това бе трета поредна петсетова победа в Мелбърн.

Въпреки големия брой часове, прекарани на корта, Манарино бе доста по-свеж в края на мача от 21-годишния Шелтън и с поврат от 1:2 сета съумя да го изхвърли от конкуренцията. Манарино си обезпечи мач с първенеца и международен №1 Новак Джокович.

За разлика от през вчерашния ден, през днешния ден огромни изненади нямаше. Нямаше и толкоз доста дълги 5-сетови борби. 

Джокович надигра с 6:3, 6:3, 7:6(2) аржентинеца Мартин Ечевери и записа най-лесния си триумф от началото на конкуренцията. 

Без проблеми напред не престават Яник Синер и Стефанос Циципас. Те също записаха трисетови победи. Същото се отнася за Коко Гоф и Арина Сабаленка при дамите - те прескочиха с триумфи с по 2 сета.
Григор Димитров ще играе в събота в комфортно за гледане време
Григор Димитров ще излезе на корта против Нуно Боржеш (Португалия) в събота сутринта. Срещата сред българина и португалеца в спор за попадане във втората седмица на шампионата ще се организира на " Киа Арена " и четвърти по стратегия.

Преди него има два мача при дамите на сингъл и един на смесени двойки.

Най-ранният час, в който може да стартира дуелът, е 6:30 българско време, само че съвсем несъмнено няма да започва преди 8:00 ч.

До момента Димитров и Боржеш не са играли между тях.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР