Българските студенти се юрнаха към Холандия заради Брекзит. Излизането на

...
Българските студенти се юрнаха към Холандия заради Брекзит. Излизането на
Коментари Харесай

Холандия все по-привлекателна за наши студенти

Българските студенти се юрнаха към Холандия поради Брекзит. Излизането на Англия от Европейски Съюз внесе неустановеност измежду нашите претенденти и те започнаха да се насочват към други страни, изясни Радина Михайлова, която е съветник по образованието в чужбина.

Причината за напора към Холандия са ниските такси, с които страната зарибява кандидат-студентите, написа " Телеграф ". Според специалисти това е тактика, която има за цел да набира повече задгранични студенти от Европейски Съюз. В същото време нашенците ще заплащат 1030 евро вместо 2083.

Страната на лалетата е първата и най-голяма опция на Англия. Сред най-популярните специалности, които българите напират да учат в Холандия, са компютърните науки, уебдизайнът и софтуерното инженерство. Създаването на компютърни игри е друга водеща образователна стратегия, която е желана заради огромните кариерни благоприятни условия, които вузовете оферират. Тази година се следи забавен феномен, логиката на психиката измества медиите и туризма, споделят още консултантите.

Чуждестранните университети примамват нашите кандидат-студенти с обещанията за добра реализация след довеждане докрай, като стаж в световноизвестни компании. Най-предпочитаните университети и през тази година остават " Фонтис " и " Хага ", както и висшите учебни заведения в Грьонинген, Ханзе и Тилбург.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР