Българските шпажистки играха отлично и се класираха четвърти в турнира

...
Българските шпажистки играха отлично и се класираха четвърти в турнира
Коментари Харесай

Българските шпажистки са четвърти за Европейската купа кадетки в Братислава

Българските шпажистки играха чудесно и се класираха четвърти в шампионата „ Купата на Дунав 2023 “ в Братислава, годен за Европейската купа кадетки.

В надпреварата участваха 22 тима, а българският отбор беше в състав Виктория Велиславова, Михаела Стефанова, Александра Сучкова и Боряна Митова. В първия кръг фехтовачките ни победиха Словакия с 45:32. В дуела за място измежду най-хубавите 8 Велиславова, Стефанова, Сучкова и Митова се показаха ослепително и отстраниха Украйна с 45:44. В четвъртфинала българките се постановиха над Израел с 45:37, а в полуфинала се изправиха против първия тим на Съединени американски щати. Шпажистките ни отстъпиха с 27:25 пред американките, които завоюваха шампионата, само че оставиха у всички отлични усещания.

Българската шпага записа мощен ден и в самостоятелната конкуренция при кадетите. Александър Костадинов се класира шести в конкуренцията на 323 състезатели от повече от 20 страни. В конкуренцията участваха още трима българи, като Филип Юсмен приключи 31-ви, Юли Цанев – 75-ти, а Калоян Костадинов – 76-ти.

Александър Костадинов излезе от групите с 3 загуби и 3 победи, само че в елиминациите сподели същинските си умения. В първия дуел, за влизане измежду най-хубавите 128, състезателят ни надви изрично над Рон Гертсман от Израел с 15:6. Последваха победи над Андре Крист от Швейцария с 15:8 и над Хорге Ериц Перейра от Испания с 15:7. В дуела за място измежду най-хубавите 16 Костадинов още веднъж сподели висока класа и победи Саша Лебел от Франция с 15:6. В срещата за място в топ 8 шпажистът ни се изправи против Максим Перчук от Украйна и още веднъж победи – 15:11. В четвъртфинала Костадинов отстъпи пред Ноам Душен от Франция с 14:15 след извънредно оспорвана среща.

В събота, 14 януари, надпреварата продължава с отборната конкуренция при кадетите на шпага и самостоятелните боеве на рапира, където има шест български представители.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР