Българските състезателки по художествена гимнастика са спечелили общо 82 медала

...
Българските състезателки по художествена гимнастика са спечелили общо 82 медала
Коментари Харесай

Страхотна статистика за българските гимнастички от началото на сезона

Българските състезателки по художествена гимнастика са спечелили общо 82 медала за страната ни от началото на 2022 година. Чудесната статистика оповестиха посредством известие в обществените мрежи от родната федерация.

Спечелените оценки са от девойките и дамите от националните гарнитури при присъединяване на международни купи, шампионати от Гран при сериите, интернационалните съревнования. Всички тези надпревари са под егидата на Световната федерация по гимнастика, както и на Европейския гимнастически съюз.

“Силно усещане прави повишаването на броя на медалите през 2022. Само от началото на годината българските грации за завоювали 82 медала - 35 златни, 27 сребърни и 20 бронзови медала”, се споделя още в известието.

Според статистиката националният отбор при девойките – самостоятелно - са извоювани 5 медала (7 златни, 3 сребърни и 5 бронзови).

При дамите в самостоятелната конкуренция броят на медалите за пролетния сезон е 57 (24 златни, 20 сребърни и 13 бронзови медала).

Ансамбълът при дамите, воден от треньора Весела Димитрова, единствено за четири надпревари, има извоювани 10 оценки - 4 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала.

Календарът обаче занапред навлиза в най-важната част. Пред гимнастичките е Европейското състезание, което ще се организира в Израел и ще се излъчва по Българска национална телевизия. Шампионатът на Стария континент ще се състои в Тел Авив от 15 до 19 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР