Швейцарката Муджинга Камбунджи сложи край на всякакви надежди за двойна

...
Швейцарката Муджинга Камбунджи сложи край на всякакви надежди за двойна
Коментари Харесай

Муджинга Камбунджи спечели спринта на 200 метра при жените в Рим

Швейцарката Муджинга Камбунджи постави завършек на всевъзможни очаквания за двойна победа на Англия в спринта, като победи Дарил Нейта на 200 метра при дамите след фотофиниш на европейското състезание по лека атлетика в Рим (Италия).

Рамо до рамо по правата, Камбунджи беше тази, която е наведе в последния миг на финала и завоюва единствено със стотна от секундата - 22.49 против 22.50 на Нейта. Французойката Елен Парисо взе бронзовото отличи с 22.63 секунди.

За швейцарката това е второ злато в дисциплината след Мюнхен 2022.

Австрия завоюва първа купа на шампионата, откакто Виктория Хъдсън стана първа на копие при дамите с 64.62 метра. След нея се подредиха Адриана Вилагош (Сърбия) с 64.42 и Мари-Терезе Обст (Норвегия) с 63.50.



Естонецът Йоханес Ерм събра 8764 точки, с цел да завоюва златото в десетобоя. За него това е първа купа навън. Ерм надви над Сандер Скотхайм (Норвегия) с 8635 и Макенсън Глети (Франция) с 8606 точки.

Двукратният международен първенец от Франция Кевин Майер, международен рекордьор в надпреварата от 10 дисциплини, приключи пети зад защитаващия купата си Никлас Каул, само че беше удовлетворен, че реализира квалификационна норма за домашната си Олимпиада в Париж.

Британският женски квартет в състав Аша Филип, Ейми Хънт, Дина Ашър-Смит и Дезире Анри доближи умерено финала на щафетата 4 по 100 метра с 42.25 секунди, най-хубавото време в Европа тази година.

Но мъжкият квартет на 4 по 100 метра Си Джей Уджа, Джона Ефолоко, Ричард Килти и Ромел Глейв приключи финален в серията си с 39.60 и ще пропусне финала.

Преди последния ден на европейското състезание в класирането по медали водят домакините от Италия с общо 20 оценки, от които 10 златни, седем сребърни и три бронзови. На второ място св Франция с 13 (4, 3, 6), а на трето Норвегия с 6 (3, 2, 1).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР