Българските превозвачи заплашиха с предупредителна стачка на 14 юни заради

...
Българските превозвачи заплашиха с предупредителна стачка на 14 юни заради
Коментари Харесай

Превозвачите пак плашат с протест, този път заради закон за автомобилната камара

Българските превозвачи заплашиха с предупредителна стачка на 14 юни поради плана за Закон за Българската автомобилна камара. С него би трябвало да бъде основан способен орган, който да дава отговор за приложението на Регламент 1071/2009 година на Европейски Съюз.
Регламентът не е обвързван с така наречен пакет „ Мобилност “. Той открива общи правила по отношение на изискванията, които би трябвало да бъдат спазени за практикуване на специалността авто транспортьор.
Според превозвачите обаче е неуместно способен орган да е Българската автомобилна камара, а не Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Как по този начин ръководещите (бел. ред. - създател на плана е депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов) показват подозрение за корупционни практики в администрации, ръководени от самите тях и оферират способен орган да е камара, в която ще членува и страната и това ще я слага в конкуренция с частния бизнес. Друг проблем е фактът, че авто транспортьор наложително би трябвало да членува в камарата, а това било причина за напън при взимане на решения.
Превозвачите питат и дали имаме електронен указател на автомобилния транспортьор или не, откакто депутатите пишат в претекстовете на законопроекта, че нямаме, а транспортният министър Ивайло Московски в писмо с произлязъл номер от 06.12.2017 година написа, че воденето на указател се извършва в съотвествие с наредбите на Европейски Съюз.
Освен всичко друго, превозвачите са твърдо срещу в една камара да членуват както транспортни компании, пренасящи хора, по този начин и транспортни компании, пренасящи товари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР