Българските превозвачи се обявиха срещу приемането на пакет „Мобилност-1, по-известен

...
Българските превозвачи се обявиха срещу приемането на пакет „Мобилност-1, по-известен
Коментари Харесай

Бунт на българските превозвачи срещу пакета „Макрон”

Българските превозвачи се оповестиха против приемането на пакет „ Мобилност " -1, по-известен като пакета „ Макрон”.

Още от 4 часа сутринта протестиращите окупираха летище София. Вместо със своите камиони превозвачите потеглиха за Брюксел със аероплан.

„ Евродепутатите би трябвало да създадат доста деликатен прочит и да изберат салдото, който да бъде подобен, че да е обективен за всяка една страна в ЕС”, означи още сутринта на летище София Йордан Арабаджиев – ръководител на Съюза на превозвачите.
С жълти жилетки българските превозвачи излязоха на митинг в Брюксел (СНИМКИ и ВИДЕО) Към недоволството на нашите водачи против пакета „ Макрон ” се причислиха и техни сътрудници от Източна Европа
Сънародниците ни направиха шествие по улиците на Брюксел, след което се сплотиха с сътрудниците си от Румъния. Основните им причини са, че новите правила обричат бизнеса им на банкрут, тъй като ги вършат неконкурентноспособни.

Снимка: EPA

Протестът на превозвачите от България, Румъния и Полша с организира на площад „ Люксембург” в Брюксел.

Шофьорите желаеха анулация на две от точките в пакета: връщането на камионите и водачите в страните на регистрации за отмора и наложителната 45-часовата отмора да се прави отвън камиона.

Докато превозвачите стачкуваха, депутатите от Транспортната комисия не гласоподаваха два от отчетите в пакета „ Мобилност”, което на процедура го блокира.
Частична победа: Приеха единствено едно от предложенията в пакета „ Макрон “ Евродепутатите одобриха, че транспортното средство би трябвало да се връща в отправната точка на всеки четири седмици, само че отпадна възбраната за отмора в кабината
Това е казус в Европарламента. Сега документът нито може да бъде вкаран в зала за гласоподаване, нито да бъде върнат в комисията, тъй като той към този момент два пъти е бил там.

„ В този миг имаме доста либерализиран пазар в Европа. Има доста правила, които не се ползват. Като да вземем за пример, къде спят водачите – на хотел, на безвреден паркинг или по автомагистралите. Всичко това е една огромна бъркотия”, уточни Вим ван де Камп – докладчик в Комисията по превоз в Екологичен потенциал.

„ Това е много печален резултат, тъй като обстановката на пазара продължава. Тези, които мамят и употребяват превозвачите, злоупотребяват със системата и ще продължат да го правят”, уточни и различен докладчик в транспортната комисия – Мерия Куллонен.

Снимка: bTV
Не патова, а доста добра обстановка на фона на вероятните развития – по този начин транспортният министър Росен Желязков разяснява в Брюксел пред публицисти решението на Комисията по превоз.
Транспортният министър: Пакетът „ Мобилност ” разделя Европа, не трябва да се приема Росен Желязков уточни, че има сериозен "алианс ", който упорства всички разгневили българските превозвачи промени да се одобряват
„ Тези оферти разделят Европа на централни и периферни страни, нарушават правилата на действие на Европейски Съюз – обединен пазар, свободно придвижване на хора, защита на конкуренцията. Всичко това с тези оферти е нарушено и е нарушено по един протекционистки метод, което би дало съображение да бъдат атакувани в съда”, уточни министър Росен Желязков.

Снимка: bTV

Пакетът „ Макрон " остава блокиран най-малко до другата седмица, когато се чака на особено съвещание наблюдаващите да решат ориста му и по какъв начин да излязат от патовата обстановка.

Снимка: EPA

Протестът в Брюксел приключи по нашенски - с Дунавско хоро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР