Българските представители в свободния стил в олимпийските категории Микяй Наим

...
Българските представители в свободния стил в олимпийските категории Микяй Наим
Коментари Харесай

Микяй Наим и Ахмед Батаев отпаднаха преди полуфиналите на световното, Батев все пак има шанс за репешажите

Българските представители в свободния жанр в олимпийските категории Микяй Наим (65 кг) и Ахмед Батаев (97 кг) отпаднаха преди полуфиналите в третия ден на международното състезание по битка в Белград, Сърбия.

В по-тежката категория до 97 кг въпреки всичко Батаев резервира шансове за присъединяване в репешажите, които могат да му отворят вратата към квотите за ЛОИ Париж 2024.

Натурализираният чеченец започва в конкуренцията през днешния ден с триумф с 5:0 точки против египтянина Мостафа Ел-Дерс, с цел да се класира в осминафиналите. За страдание, там Батаев бе спрян от европейски първенец Гиви Мачарашвили и по този начин се елементарни с възможностите си за продължение напред в шампионата.

Добрата вест е, че въпреки всичко Мачарашвили продължава към четвъртфиналите и при вероятно постигане до край ще изтегли Ахмед Батаев до репешажите, където залогът е бронзов орден от международно състезание, както и олимпийска квота за Олимпиадата.



В категория до 65 кг Микяй Наим загуби още в първата си битка след проваляне с 0:6 точки от представителя на Узбекистан Умиджан Джалолов. Уви, Джалолов отпадна още в идната фаза от американеца Ник Лий и по този начин постави завършек на присъединяване на Наим в конкуренцията, а с това и точка на упоритостите му за олимпийска квота най-малко към този момент.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден Георги Вангелов отпадна в първия кръг на репешажите при 57-килограмовите след загуба от китаеца Ванхо Зу с 1:7 точки, до момента в който първата българска участничка при дамите Джанан Манолова претърпя проваляне от унгарката Тамара Далак с 1:6 точки в категория до 59 кг.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР