Българските представители в Европейския парламент (ЕП) се обединяват около искането

...
Българските представители в Европейския парламент (ЕП) се обединяват около искането
Коментари Харесай

ВМРО: Българските представители в ЕП се обединяват около искането за дебат с резолюция за защита на човешките права

Българските представители в Европейския парламент (ЕП) се сплотяват към настояването за спор с резолюция по незабавната процедура за отбрана на човешките права, оповестиха от пресцентъра на - Българско национално придвижване. Това се случва след невиждания акт на ненавист със пукотевица по българския културен клуб „ Цар Борис III " в Охрид, прецизират от групировката.

След като през вчерашния ден евродепутатът и съпредседател на прикани за заледяване старта на преговорния развой със Република Северна Македония и настоя за незабавни реакции, българските представители в Европейския парламент се сплотиха към слагането на въпрос до Европейската комисия с искане за вербален отговор и спор. Това е един от механизмите за предизвикателство на настоящ спор по тематиката в залата на Европейския парламент, се показва в известието. 

обръща особено внимание на стотиците актове на нарушени човешки права на българите в Македония, както и на поредицата от „ произшествия “, свързани с поругаване на български културни центрове и институции там, показват от.

Евродепутатът и останалите представители на България в Европейския парламент изострят вниманието на европейските институции върху неналичието на каквито и да било публични опити от страна на Скопие да преследва антибългарски прояви. Той дава и образец за това, че действително нищо от подписания Договор за другарство, добросъседство и сътрудничество  от 1 август 2017 година не се съблюдава.

По тази причина е и общото искане на българските представители в Екологичен потенциал, в което се упорства да се обърне внимание на влошената обстановка с човешките права в Република Северна Македония.

По българския културен клуб „ Цар Борис III “ в Охрид беше стреляно в сряда вечерта. България чака управляващите в РСМ да подхващат всички нужни дейности за откриване на закононарушението, обявиха от Министерство на външните работи през вчерашния ден. За това прикани и еврокомисарят по разширението Оливер Вархей в изявление. Президентът Румен Радев дефинира нападението като безусловно неприемлив акт на експанзия, която се насажда от десетилетия в нашата съседка против България и против българите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР