Българските политици „ловят“ гласоподаватели, като говорят за Македония, пише македонският

...
Българските политици „ловят“ гласоподаватели, като говорят за Македония, пише македонският
Коментари Харесай

Македонски медии: Българските политици трупат подкрепа в България с нападки към Македония

Българските политици „ ловят “ гласоподаватели, като приказват за Македония, написа македонският вестник " Нова Македония ", представен от " Фокус ".
Променя ли България отношението си към съглашението сред Македония и Гърция, се пита изданието. " Този въпрос поражда след последното изказване на българския президент Румен Радев, по Дарик радио, в което той показва, че България не е съгласна с името " Северна Македония ". Според Радев активността на българското държавно управление във връзка с интеграцията на Западните Балкани върви прекомерно бързо и това е пагубно за България, а проблемите, които са насложени от епохи, просто мъчно се вземат решение за шест месеца ", написа Нова Македония.
Политическите анализатори, с които се съветва изданието, настояват, че сериозното изявление на Радев по отношение на Споразумението от Преспа не отразява изцяло действителните позиции на България към това събитие.
Според тях това изявление на Радев е предопределено за събиране на ежедневни политически дивиденти, които ще бъдат употребявани в локалната изборна борба. Анализаторите прибавят, че с изключение на българския президент напоследък, има и доста други локални политици, които популяризират объркващи сигнали и построяват политически кариери за сметка македонския въпрос.
Университетският професор Лазар Лазаров от Македония счита, че няма смяна в междудържавните връзки, а всичко, което се случва в този момент в България, е просто още една борба на социалистите, водени от Румен Радев с партията ГЕРБ на Бойко Борисов.
Според него това събитие прилича в доста връзки македонските вътрешнополитически полемики, които всекидневно се отразяват от медиите по тази тематика и се организират най-вече сред ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР