Българските политици да работят, за да осигурят възможности за живот

...
Българските политици да работят, за да осигурят възможности за живот
Коментари Харесай

Папата към политиците: Осигурете бъдеще на децата и не се затваряйте за бежанците

Българските политици да работят, с цел да обезпечат благоприятни условия за живот в родината им на младите българи, които да не бъдат принудени да емигрират. И в това време да останат отворени към бягащите от войни и беднотия.

Това обръщение насочи папа Франциск към българските политици по време на срещата си с тях и дипломатическия корпус на пл. „ Атанас Буров “ в София.

„ Нека тази земя, заключена сред величествения Дунав и Черно море, остане благословена и отворена за културния и търговски продан. Интегрирана в Европейски Съюз и отворена към Русия и Турция. И да обезпечи бъдеще за своите деца “, приключи словото си папа Франциск.

2 млн. млади българи напуснаха родината си в търсене на по-добър живот, напомни главата на римокатолическата черква в словото си. „ Страната ви би трябвало да се оправи с нова зима, тази на демографската рецесия. Намаляващата раждаемост е нова ледена завеса, която се спуска над нас и демонстрира, че липсва религия в бъдещето. Тя оставя обезлюдени села и градове “, сподели папа Франциск пред политиците. „ В същото време на границите се натрупат хора, които бягат от войни и беднотия. Наясно съм с напъните, които полагате, с цел да не напущат младежите страната. Окуражавам ви да продължите “, съобщи той като се обърна към президента Румен Радев.

„ Останете обаче с отворени очи, сърца и протегната ръка към чукащите на портите ви “, прикани папата.

Франциск напомни, че идването му в България е по стъпките на папа Йоан-Павел II и папа Ронкали. Той отдели особено внимание в словото си на задачата на Кирил и Методий.

" Днес, когато омразата и ксенофобията се завръщат в Европа, ние си спомняме за великата задача на Светите равноапостоли Кирил и Методий - да отстоят правото на всеки народ да слави Бога на своя език. Дълбокият смисъл на техния урок е, че езиковите и културни разлики не са спънка народите да живеят в мир и да изповядват общи полезности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР