Българските пивовари са инвестирали повече от 50 милиона лева през

...
Българските пивовари са инвестирали повече от 50 милиона лева през
Коментари Харесай

Пивовари: Пазарът на бира у нас бележи спад

Българските пивовари са вложили повече от 50 милиона лв. през предходната година в активи, нови артикули и образование на личния състав. В същото врече обаче, пазарът на бира у нас бележи спад от 5%.

А войната в Украйна и очертаващата се газова рецесия се отразяват на бранша, разяснява във Велико Търново Ивана Радомирова, ръководител на Съюза на пивоварите в България.

По думите й, спиранията във веригите за доставки, високите цени на газа и военните дейности в Украйна засягат по един или различен метод производството на бира у нас.

" В България всички пивоварни са газифицирани, тъй че това е едно предизвикателство, несъмнено. Имаше при започване на войната дребни терзания за доставките, само че очевидно съответните артикули се създават в региони, които не са толкоз наранени от военните дейности и доставките още веднъж потръгнаха. "

Радомирова уточни, че половината от ечемика, употребен в пивоварната индустрия у нас е от импорт, както и малцовете, чиято цена е борсова.

Председателят на Съюза на пивоварите в България добави, представена от БНР, че на този стадий е мъчно да се вършат прогнози за повишаване на бирата за крайния консуматор.
 Най-големият производител на бира в света обмисля продажба на активи в Германия
Най-големият производител на бира в света обмисля продажба на активи в Германия

Регионалният портфейл на AB InBev се прави оценка на към 1 милиард евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР