Българските партии БСП и „Възраждане“, както и известни и неизвестни

...
Българските партии БСП и „Възраждане“, както и известни и неизвестни
Коментари Харесай

Като жертва, Москва получава танкове и самолети срещу Хитлер, но днес е агресор

Българските партии Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, както и известни и незнайни представители на разнообразни пластове от обществото се солидаризират с тази кремълска позиция и са изрично срещу доставки на военна помощ за Украйна. Аргументът им е, че би трябвало да запазим неутралитет, подобен бил българският интерес. Когато обстановката е: има агресор, има и жертва – нещата са черно и бяло. Няма нюанси, оправдания и носене на вода от девет кладенци…

Историята се повтаря по перверзен метод.

За Русия Великата отечествена война е заветен интервал, съчетал оцеляване и победа с цената на десетки милиони жертви. И до през днешния ден на Червения площад в Москва се организират помпозните Паради на успеха на 9 май. Те са вероятни и с помощта на помощта, която Съюз на съветските социалистически републики получава от други страни през Втората международна война.

Фактите, обстоятелствата - те са значими

Съединени американски щати е изпратила въоръжение и техника като помощ на Съюз на съветските социалистически републики от 1941-1945 година на стойност 31 млрд $, която сума през днешния ден се равнява на 248 млрд $. През 1941-1943 година за руската страна тази помощ е решаваща. Американците оказват решителна поддръжка на Москва да извърши пренасяне надълбоко в страната на военните и други промишлености. През това време от Съединени американски щати към Съветския съюз пътуват хиляди тонове муниции, военна техника, снабдяване, здравно съоръжение, медикаменти, стратегически първични материали, в това число нефтопродукти. За да води война с Хитлер Москва получава от Съединени американски щати хиляди самолети, бронирани машини, военни и търговски кораби, коли, железопътна техника, стотици хиляди и милиони тонове авиационно гориво, снаряди за оръдия, патрони за картечници и картечници (разл. оръжейни калибри, употребявани в СССР), автомобилни гуми, аварийни елементи за танкове, самолети и коли, цели мотори и системи, в това число ушити униформи по руски пример. От 1943 година, когато преместената промишленост стартира работа, през океана от Съединени американски щати идват милиони тонове стратегически материали (цветни метали и други подобни), съоръжение за промишлеността и артикули за превъзмогване на хранителната рецесия.

От първия ден на навлизането на немската войска на руска територия, Англия също оказва помощ на Москва. Между юни 1941 година и май 1945 година в Съюз на съветските социалистически републики са доставени 4 милиона тона военни товари, в това число храни и медикаменти. Цената на въоръжението, доставено от Англия на Съюз на съветските социалистически републики, възлиза на 308 милиона паунда (без морските оръжия), което през днешния ден се пресмята на 97 млрд паунда. Много други милиарди костват храните и суровините, изпратени на руските нации. В сходство с англо-съветското съглашение от 27 юни 1942 година, военната помощ, изпратена от Англия за Съветския съюз по време на войната, е 100 % подаяние. Трябва да се има поради, че преди тази дата Съюз на съветските социалистически републики заплаща за доставки от Англия в злато и валута. Общата стойност на английската помощ към Съветския съюз в интервала на войната се равнява на към 58 тона злато. От друга страна част от валутния запас и злато на Москва са откарани и съхранявани в Лондон. Британски самолети също са дарени. Дори химическо оръжие, което е поискано персонално от Сталин. Британски кораби пробиват морската обсада на Съюз на съветските социалистически републики от немските сили. Над 5000 английски танка са в редиците на Червената армия…

Говорят детайлите

11 400 бойни самолети получава Москва от Вашингтон. 12 000 бронирани машини на пехотата. 430 000 джипа и друга автомобилна техника. Близо 2000 локомотива, 33 000 военни мотоциклети.

Съюз на съветските социалистически републики получава 5000 противотанкови оръдия, автоматизирано оръжие 132 000 броя, 13 000 револвера, 8 300 винтовки, 350 000 тона взривни устройства, 130 000 тона барут, 331 200 етанол, близо 1 млн детонатора, 4 подводници, над 11 000 товарни вагони, 33 000 радиостанции, 7 800 мотори за кораби, 90 товарни кораби, над 2000 радиолокатори, 2,8 млн тона цветни метали, десетки хиляди стругове, 8 200 трактора, 16 милиона чифта военни ботуши, над 1,6 милиона одеяла и прочие и прочие

Прелюбопитен факт е, че по време на войната Съюз на съветските социалистически републики получава от Съединени американски щати и Англия към 500 000 автомобила, а до 1941 година в страната са създадени общо 266 000…

Получава също 320 междинни бойни кораби и катери, хиляди подводни бомби, 139 водолазни станции и други

Всички разследващи машини и коли са американско и английско произвеждане - „ Студебейкър “, „ Уилис “ и „ Додж “.

През последните две години от войната шасито за напредване на именитите съветски „ Катюши “ е с марка „ Студебейкър “…

Днес обаче в музея „ Сталинградска борба “ шасито на „ Студебейкър “ липсва и се споделя, че „ Катюша “ придвижвани с съветска техника, което… ясно какво е…

Много, доста любопитен факт е, че до 1941 година Съюз на съветските социалистически републики е изнасяла за нацистка Германия близо 30 на 100 от суровините за оръжейната индустрия на Хитлер. Само през 1940 година Москва изнася за Германия близо 32 млн тона петрол и над 1 млн тона пшеница.

През войната Съюз на съветските социалистически републики е получавала помощ, в това число военна от доста други страни като Канада, Австралия, Белгия,

Най-големи репарации след Втората международна война са изплатени на Съветския съюз – двойно, колкото на останалите съдружници взети дружно. Репарациите се пресмятат на стотици милиарди долари по сегашен курс, само че това е мъчно да се конкретизира, тъй като огромна част от тях са трансформирани по различен метод. Например Москва „ изнася “ безусловно над 2500 немски завода на руска територия. Получава и първични материали, снабдяване, технологии...

Историческата истина против пропагандата


133 милиарда коства на България второто „ избавление “ – този път от Червената войска през септември 1944 година Само в границите на няколко месеца в последната фаза на Втората международна война (от септември 1944 година до май 1945 г.) разноските на България са колосални, сочат архивите на Българската национална банка. Макар да не е взела участие в дейни военни дейности, като някогашен спътник на Берлин страната ни още веднъж се оказва в лагера на победените и понася тежки наказания от това. По време на присъствието/окупацията на Червената войска България е подложена на цялостен и неправдив обир. Съветският съюз, не гледа на България като на съдружник, а като на плячка, чиито благосъстояния му принадлежат. Предаването на големи количества пари, артикули, въоръжение и извършва­нето на поправки и употребяваните за тях материали стартира незабавно след навлиза­нето на руските войски в България и се извършва покорно от отечественофронтовското държавно управление. Държавата ни е докарана до в действителност банкрут.

По публични данни целият народен приход на страната за 1945 година възлиза на 141.8 милиарда лева Освен директните разноски за военните дейности българската стопанска система и фи­нанси се натоварени с осъществяването на голям брой отговорности, произлизащи от Съглашението за помирение, които не престават 1947 година По данни на Българска народна банка разноските по присъединяване на България във войната против Хитлерова Германия възлизат на колосалните 133,3 милиарда лв., или малко над 300 милиона тогавашни $.

Освен че дава над 43 000 жертви и ранени във войната против Хитлер, страната ни заплаща издръжката на Трети украински фронт, която възлиза на милиарди левове. Многомилионният дълг на Германия към България за създадена и изнесена продукция е трансфериран на Москва. Само сумите за заплати и закупуване на храни на Трети украински фронт костват на България 23 390 804 209 лв..

Така че, не сме освободени от " фашистко робство ", както и през днешния ден някои се пробват да ни убеждават, а сме платили с кръв и милиарди.

Днес е...


Страстни последователи на Путин в страната ни изпадат в нервност, че доста българи се поддавали на западната агитация, били превърнати в зомбита и подлоги на Съединени американски щати, НАТО и Евросъюза. Забравили били кой ни е освободил два пъти и вместо признателност към Кремъл, поддържат Украйна. Украйна, която е напълно отговорна за „ военната интервенция “. Стига се до там, да се твърди, че украинците избиват личния си народ, само че приписват това на съветската войска, която е там, с цел да ги освободи от фашизма.

Няма да разясня тези опорки поради техния смъртоносен примитивизъм.

Фактите и данните приказват задоволително. Самият Путин към този момент признава, че състояние в Русия е неприятно. Говорителят му Песков на собствен ред призна, че съветската войска дава огромни жертви в Украйна.

Било е заслужено и животоспасяващо за Съюз на съветските социалистически републики да му се оказва помощ по време на Втората международна война, тъй като се е защитавал против агресора нацистка Германия. Днес Русия е агресор и не дава да се оказва помощ на Украйна. Невероятен цинизъм!

Дали Червената войска щеше да е измежду спечелилите през май 1945 година, в случай че не е била помощта на Съединени американски щати, Англия и други страни? Днес жертвите от съветска страна във ВОВ се пресмятат на към 25-29 млн души. Колко щяха да бъдат, в случай че Москва беше оставена сама да се оправя с хитлеровите войски?

И това няма да разясня. Всеки, който има най-малко малко разсъдък, може самичък да реши.

Витали Роник

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР