Българските национални отбори по футбол под мъжкия - младежи и

...
Българските национални отбори по футбол под мъжкия - младежи и
Коментари Харесай

Младежите разгромиха Естония. Но юношите бяха сразени от Андора

Българските национални тимове по футбол под мъжкия - младежи и юноши до 19 година, изживяха страсти на двата полюса в европейски квалификации. Първите завоюваха безапелационна победа, само че вторите лепнаха ново срамно леке на играта в страната ни - паднаха от Андора.

Първо положителната вест.

Младежите до 21 година, водени от Александър Димитров, разгромиха Естония на ст. " Александър Шаламанов " - 6:0. Всичките попадения паднаха след почивката - за 38 минути. Хеттрик заби Георги Николов от " Хебър ". 

С триумфа селекцията ни се изкачи на трето място групата с девет точки от шест мача. Същия актив, само че с три дуела по-малко, има вторият в подреждането Германия, който довечера приема водача Полша (12 т.).

Лошата вест.

По-рано през днешния ден обаче юношите до 19 година отпадна още в първия квалификационен кръг за Евро 2024, освен това с унизително проваляне от Андора - 1:2 в Албена. 

Така българският отбор остана на последното 4-то място в групата, единствено с 2 точки - от две равенства. Напред не престават Шотландия и Сърбия, а британците са спечелили в групата поради триумфа с 2:1 над западните ни съседи. Андора е на 3-то място с 3.

Победа щеше да класира селекцията ни на Елитен кръг пресявки следващата година. Това е втора победа за Андора U19 в историята. И първа от шест години насам.
 Снимка bfunion.bg
България поведе в края на първото полувреме с гол на Мартин Георгиев от " Славия ".

Второто полувреме стартира ужасяващо за нашите. Жан Хума извърши свободен удар в 51-ата минута, а бранителят Биел Бора подложи крайник и излъга вратаря Божев. В  54-ата минута влезлият единствено преди 9 минути Кристиян Балов, състезател на " Славия ", беше отхвърлен с пряк червен картон.

Андора направи цялостен поврат посредством Алекс Корнея Молинс в 65-ата след ново центриране от статично състояние.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР