Българските националки Евелина Николова и Мими Христова отпаднаха преди полуфиналите

...
Българските националки Евелина Николова и Мими Христова отпаднаха преди полуфиналите
Коментари Харесай

Евелина Николова и Мими Христова с шанс за репешажите на световното по борба в Белград

Българските националки Евелина Николова и Мими Христова отпаднаха преди полуфиналите в своите категории на международното състезание по битка в Белград, Сърбия, само че към момента имат късмет да бъдат изтеглени в репешажите.

, побеждавайки с техническо предимство (10:0 точки) представителката на домакините Мария Игнатович.

Още във втората си битка обаче бронзовата ни медалистка от Игрите в Токио 2020 отстъпи на молдовката Анастасия Никита, която е международна шампионка от предходната година в Белград, само че в горната категория до 59 кг.

Впоследствие Никита съумя да доближи до полуфиналите и при още една победа ще получи право да се бори за златния орден, което от своя страна ще даде късмет на Евелина Николова да се включи в репешажите за бронзовия орден, които могат да ѝ обезпечат и квота за Олимпиадата в Париж 2024.



Другата ни представителка през днешния ден в " Щарк Арена ", надигравайки с 10:0 точки монголката Тювшиняргалин Енкин.

В четвъртфиналите, за жалост, българката загуби от представителката на Съединени американски щати Мейси Килти, която в спор за място на финала ще се бори против състезателката с безпристрастен статут Татяна Паулава.

При нов триумф за Килти тя ще изтегли нашата Мими Христова в репешажите за бронзовия орден.

Тази вечер от 19:00 часа НА ЖИВО по Българска национална телевизия 3 не пропускайте да гледате борбата за медалите в последните две категории на мъжкия свободен жанр, както и разпределението на оценките в категории до 55 кг и 59 кг при дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР